Default style- Alternative style

Déli kórság

 

MAYLENE AND THE SONS OF DISASTER : III (2009)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előző két albumukat biztos sokan ismeritek, vagy ha mégsem, akkor legalább hallomásból biztosan tudjátok, hogy a Southern Rock/Metalt vegyítik a Metalcore-os elemekkel. Vitatkozni biztosan lehet a csapat harmadik kiadványáról, nekem pl. az a személyes véleményem, hogy ezek a dalok az előzőeknél jóval slágeresebbek lettek attól függetlenül, hogy inkább a Southern feeling felé billent a mérleg nyelve, a hangszeres keverés/megszólalás, pedig sokkal erőteljesebbre, dörrenősebbre sikerült.

Az első, "Waiting On My Deathbed" intenzívitása és fasza verzéi/refrénje után egy kurvajó C.O.C.-t idéző, ám modern felfogású dalt kapunk ("Settling Scores..."), viszont a következő, "Just a Shock" c. szám pop-metalcore jellege nekem egy kicsit sok, én ezt azért lehagytam volna a lemezről. A 4.,"Last Train Coming" és a 6-ös számú (nekem kicsit megint túl sok) "Listen Close" is a slágeresebb vonalat erősítik. Az elöbbinél az AC/DC re emlékeztető csoportos refrén, utóbbinál pedig az élvezhető gitárszólamok nyerhetik meg maguknak a hallgatót, de ne hagyjuk ki a két szám között elhelyezkedő bendzsós, Five Horse Johnson-ra is emlékeztető, ugyanakkor refrénjét tekintve eléggé újszerű "Step Up"-ot se.A Dirt-Sleaze-Glam jellegű "The Old Iron Hills"Zodiac Mindwarp,Mötley Crue rajongóknak lehet örömére,ugyanúgy mint a déli feelinget az említett műfajokkal vegyítő "No Good Son",a 9. "Harvest Moon Hanging" pedig egy fiatalosabb,modern felfogású Black Label Society-nek tűnhet.Utolsó elöttiként érkezik az akusztikus Southern témával kezdő "Oh Lonely Grave",amiből végül egy Southern Metal és Metalcore elemeket tökéletesen elegyítő, odabaszós dinamikájú, erőteljes refrénű szám lesz, végül a "The End Is Here..." akusztikus hangszereket alkalmazó szellős levezetése zárja ezt a nyüzsgő, élénk albumot.

Véleményem szerint ez a lemez fogja megosztani a legjobban a csapat rajongóinak táborát, de kétségkívül egy minőségi, előremutató hangvételű,  egyedülálló albummal állunk szemben, amit mindenkinek ajánlott legalább egyszer meghallgatnia.


Tracklist:
01. Waiting On My Deathbed
02. Settling Scores By Burning Bridges
03. Just A Shock
04. Last Train Coming
05. Step Up (I'm On It)
06. Listen Close
07. The Old Iron Hills
08. No Good Son
09. Harvest Moon Hanging
10. Oh Lonely Grave
11. The End Is Here...The End is Beautiful 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr671421982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása