Default style- Alternative style

"...you play for the sake of music..." - J. Homme

Desert Sessions - Volume 9 & 10 (2003 - CD Compillation)

, azaz I See You Hearin' Me (2003 - LP) és I Heart Disco (2003 - LP)

 

...1997 augusztusában indul a sztori, amikor is Josh Homme Monster Magnet, Goatsnake, Earthlings, Kyuss, Soundgarden tagokat összehoz Rancho de La Luna-n, Joshua Tree-ben. A rancs egy öreg ház telis-teli zenecsiholó és rögzítő apparátokkal. A dalok a jammelés hevében, pillanatában születtek. pl. az adott válogatás 11. Creosol (valami vegyszer, talán? hallucinogén, vagy a tornácot kezelendő fapác egyik alkotórésze) című dalát Dean Ween (Ween, Moistboyz) és Alain Johannes (Eleven, Chris Cornell, QOTSA) írták a ház tornácán, amikor találkoztak egymással, és mindössze 4 perc sem kellett hozzá. Vagy a szintén 4 perc alatt, szintén a tornácon, akkusztikus gitárral íródott szám (Nancy Sinatra stílusban), a (szintén most bemutatott album) 4. There Will Be A Better Time (Soha jobbkor:)), melyet PJ Harvey és Chris Goss (Masters Of Reality, Goon Moon) jegyezhetnek, majd miután 'jól kiírták' magukból a zenét, bementek a házba és elsőre fel is rántották a dalt, ezzel valószínűleg utoljára előadva azt. Természetesen a kezdeti időkben nem görcsöltek rá ennyire a dalszerzésre a tornácon éppen összefutó arcok, csak simán gombáztak három napig és egyszercsak ott volt a dupla LP feljátszva.

 

Az itt prezentált - nekem ma nagyon jól eső - zenebona eddig nem említett elkövetője: Josh Homme (Kyuss, QOTSA, Screaming Trees, EODM etc.), Dave Catching (QOTSA, Earthlings?, Mondo Generator, EODM, Yellow #5, Peaches, Goon Moon), Mark Lanegan (Screaming Trees, Mad Season, QOTSA, The Twilight Singers, The Gutter Twins, Isobell Campbell), Josh Freese (The Vandals, Devo, A Perfect Circle, NIN), Jeordie White alias Twiggy Ramirez (NIN, Goon Moon, A Perfect Circle, Marilyn Manson), Joey Castillo (Zilch, Wasted Youth, Danzig, Goatsnake, Sugartooth, QOTSA), Brian O'Connor (EODM), Troy Van Leeuwen (Failure, A Perfect Circle, Enemy, QOTSA), Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana, Killin Joke, QOTSA).

A 8. dal egy QOTSA lemezen is (Era Vulgaris(?)) hallható dal, picit másképp.

Get stoned.

stoner, stonerrock, stoner rock, stoner blog, stonerblog, stonerrock blog, stoner rock blog, stonerrockblog, stoner metal, stonermetal, space rock, spacerock, sludge, sludgerock, sludge rock, southern, southernrock, southern rock, magyar bandák, doom, doom metal

JUT ESZEMBE! KI HALLOTTA MÁR JOSH HOMME-T AZ U.N.K.L.E. LEMEZEN ÉNEKELNI? NAGYON OTT VAN A NÓTA!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr41106647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2009.05.06. 20:25:12

Ebből a sorozatból mindegyik kuriózum.

makódávid 2009.05.06. 23:04:27

szeretnék egy emailt küldeni kompetens embernek. volt nékem cím ide, de nem találom. tudna valaki segíteni? szavak13@hotmail.com

köszönöm!
süti beállítások módosítása