Default style- Alternative style

Mustasch - Parasite EP (2006)

Egyik aktuális kedvenc bandámból kaphattok most ízelítőt.A kilencvenes évek végén alakult svéd gárdának eddig összesen nyolc anyag fűződik a nevéhez, ebből négy teljes stúdióalbum, két EP, egy válogatás és egy koncert dvd.Amióta meghallottam,akkora fanja lettem a brigádnak,hogy előszeretettel járok Mustasch pólóban,ahová csak lehet.A banda már óriási népszerűségre tett szert hazájában,viszont nálunk még sajnos nem sokan fedezték fel őket.Én azt mondom,magukra vessenek!A Mustasch-ban megvan minden,ami nemcsak egy vérbeli stonerarcot,netán doomstert izzíthat be,hanem egy igazi mezei rockrajongó számára is maga a mennyei manna.Adott egy külsejében az újabb kori James Hetfield-re emlékeztető frontember,bizonyos Ralf Gyllenheimer (ő korábban a B-Thong nevezetű kultikus bandában fordult meg),'kinek hangjában egyszerre jelen van Ian Astbury,Ronnie James Dio és Glenn Danzig orgánuma.Hatalmas dallamokra képes a fickó,a legnagyobbak között lenne a helye.

A hangszeres szekció szintén kitűnő munkát végez: a riffek húznak,akár a gőzmozdony; a ritmusfelelősök pedig ugyancsak iszonyat bika témákat,groove-okat szállítanak.Tanítómestereik valószínűleg a Trouble,Black Sabbath,Kyuss és a Danzig voltak leginkább.Ugyanakkor némi heavy metalos feeling is felfedezhető  muzsikájukban,érződik,hogy ők is hallgattak pl. Iron Maiden-t.

Az EP hat számot tartalmaz,'melyek közül - ha lehetne - én az atom módra húzós,kimért stoner téma My Disorder-t,a Do Or Die-t (ez már tradicionálisabb stílusú,de ebben is vannak bivaly húzások és a skandináv rock 'n' roll zenék sajátosságait is magán viseli) és a Kill The Light-ot emelném ki (utóbbi nótát szerintem a Heaven And Hell sem utasítaná vissza),na de a másik három dal is említést érdemel.A Nailed To The Pain meditatív prüntyögéssel indul,hogy aztán egy zakatolós heavy téma kerekedjen ki belőle; a címadó nóta már-már punkos lendülettel gyalul le,zárásként pedig ott figyel az Above All albumról ismerős The Dagger koncertfelvétele,10 percesre nyújtva.

Akinek a fentebb felsorolt bandák mondanak valamit vagy csak szimplán ízig-vérig korszerű,de őserejű rock/metalt akar hallani,annak tanácsos mielőbb megismerkednie a Bajusszal!

Get Stoned!

stoner, stonerrock, stoner rock, stoner blog, stonerblog, stonerrock blog, stoner rock blog, stonerrockblog, stoner metal, stonermetal, space rock, spacerock, sludge, sludgerock, sludge rock, southern, southernrock, southern rock, magyar bandák, doom

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr691073036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chino the Hero 2009.05.23. 16:25:09

Ez csak egy válogatás.Az új stúdióalbumra még várni kell.

nemtombaje 2009.05.23. 18:43:01

@Chino the Hero: Ja,utána leesett.Danko János is ilyet adott ki most.
süti beállítások módosítása