Default style- Alternative style

Spice and the RJ Band - Shave Your Fear

  Hát itt vannak újra. Remélem nem kell bemutatnom Spice-ot és két zenészkollegáját. Már nagyon vártam tőlük valamit, vagy egy új Kaysert, vagy egy The Mushroom River Bandot. Arra nem számítottam, hogy az RJ Band fog hamarabb jelentkezni, de ahogy a suszter mondta, aki az asszonyt találta el az inasa helyett a kaptafával: Így se rossz!

 Elöszőr megijedtem, mert valami iszonyat prüttyögéssel kezdenek, de aztán berobban az ember agyába egy olyan erőteljes riff, hogy....csak győzzed összeszedni a szilánkokat. A második akkora rákkenró, mint egy ház; még zongorát is hallani benne. A Spiritual tud csak így rázni. Elég hosszú a szám, de még most, az első meghallgatás után, nem tűnik unalmasnak. A No One Told Me tökéletesen hozza az első album rockosabb számait. Mondhatnánk, hogy nem olyan nagy durr, de ez a faszi úgy énekel, hogy bármiből slágert  tud csinálni. A negyedik számban végig egy enyhén idegesítő gitárdíszítés vonul végig. Tucat-szám, bár akármelyik kezdő brigád két kézzel marna érte. Az I Beg Your Pardon hasonló mint a "No One...", csak lassabb egy hangyányit. A Bad Account punkosan stoneres, már-már mainstream. He-he. Viszont van benne tábortüzes össztaps is :), de ne álljatok fel a tűz mellöl, mert a Tonite alatt készre sül a szalonnátok. Addig is hallgathattok félakusztikus nosztalgiát a '70-es évekből. Csodálatos!! Aztán megpróbálhatjuk megfejteni Spice-ékkal, merre pusztulnak meg a vad lovacskák, stadionrokk hallgatása közben. És ha ez még mind nem elég, zabáljunk egy kis virágot és táncoljunk a mezőn a kommuna pőre hölgytagjaival a Far and Away-ra. A Don't Turn The Shades szinte a Brant Björk mestertől lett lenyúlva, csak nem olyan karizmatikus és talán egy kicsit fáradt is. Töltelék dal a javából. Ezt kihagytam volna az albumról, még akkor is ha a végére belehúznak. Kergessük el a negatívságot, üljünk vissza a tűzhöz, igyunk valami itókát, meredjünk a Vörös Tűz-be. Amikor már kellően bebasztunk ugorjunk le a tóhoz és próbáljunk Krisztust játszani. "Sétáljunk a Vizen". Erre a számra már elképzelhető, hogy menni fog, mert ha dúdoljuk ezt az igen jól eltalált refrént, úgy érzed bármit megtehetsz, zsebredugott kézzel is. A I'll Take The Blame kicsit szomorkásabb vizekre evez. A Toscanelli is másodvonalas. Ezt is simán kukázhatták volna, viszont a zárótétel, a The Man In The Mirror méltó lezárása az albumnak. Monumentális, mély és kurva hangulatos egy kis világvégéhez.

Vegyesek az érzelmeim a lemezzel. Nagyon jók a zenészek, jól összevan barkácsolva, jók a számok is....de a negyedét kidobtam volna, mert ez így túl sok, túl hosszú.

 Talán legközelebb kijönnek egy hallgatóbarátabb, rövidebb munkával.

Get Stoned!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr251009394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemtombaje 2009.03.18. 15:14:09

Annyit szólok hozzá,hogy kösz Nico!

Nicodamien · http://stoner.blog.hu/ 2009.03.18. 16:19:31

Kedves 'Baje Úr! Örmömre szolgál, hogy meglepetéseket tudok okozni. Remélem legközelebb már az uúj Mushroom Rivert mutathatom be!

nemtombaje 2009.03.18. 17:56:34

Háááát,annak is örülne a pofázmányom.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2009.03.18. 19:53:36

Igazad volt Nico:én is húzom a szám egy kicsit,de remélem majd beérik ez is.

nemtombaje 2009.03.19. 09:47:58

Három hallgatás után,jogos a hosszúra nyúlt jelző,de még így is sok banda a fél kezét adná, ha életében egy-két ilyen számot tudna írni.Mindent összevetve nem spiritual,de még így is egy f@szányos kis lemez lett ez úgy használva,hogy (jó) pár szám nélkül kell a winampba ,mp3-ba,telefonba nyomni,és máris kaptunk egy hatalmas albumot,amire boldogan sétál,kerózik az ember egy napsütötte délután.Elfogult vagyok velük,tom.

Nicodamien · http://stoner.blog.hu/ 2009.03.19. 11:09:17

Egyetértek. Az előző albumukkal is így voltam, de aztán megkedveltem a resztlit is. Lehet, ha többet hallgatom, megkedvelem itt is a sallangot.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2009.03.19. 17:15:03

Véletlen nem fájlt linkeltetek,hanem az egész gyüjtőmappát.
Csak gondoltam szólok,amúgy egyszer velem is előfordult már véletlen.

nemtombaje 2009.03.19. 17:46:38

szerintem mindenkivel előferdül stoner téren,érteeed stoooone ? %)
süti beállítások módosítása