Default style- Alternative style

Born 33 - Dieselvízió (2001)

 Egy személyes kedvencemet szeretném bemutatni, akikhez nagyon jó emlékek fűznek fiatalabb koromból. A Born 33 a Bastards formáció romjaiból épült fel. Itt már Bacsagabi énekelt/gitározott, Szamos dobolt, Dana kezelte a négyhúrost és Donka Ricsi gitározott (de még hogy!!). 1999-ben kiadtak egy FÜst.ÖRVÉNY EP-t, ami akkoriban igazán izmos anyag volt. Rengeteg Down-t, C.O.C.-t, Helmetet, Mostamagnetet, Floodgate-et hallgathattak, mert ez rányomta a bélyegét az anyagra amellett, hogy saját hangzásvilágot hoztak létre és nem másoltak le senkit. Az elöbb leírt bandák, csak szellemiségben és hangulatban vannak jelen, ez frissítő és üde színfolt volt az akkori metal állóvízben. Az Ep után, már Ákos ült be a dobok mögé és már vele vették fel a Dieselvíziót.

 A lemez mostani füllel elég furcsán szól, de igazándiból inkább a témákon és a hangulaton van a hangsúly. Végig nagyon laza, sok Stoner keveredik a metallal és southern rockkal. Már-már táncolható. A Füstörvény című szám az legcsörgősebb, bugizósabb, a Felragyogsz pedig pont az ellenkezője. Egy igazi Stoner ballada hatalmas gitárszólóval. Az utolsó (Hangok a rendszerből), pedig egy punk/HC ízű szerzemény, ahol még a Wackorék is szerepelnek és még ki tudja, még ki. Erről Rico Rokkarolla reméljük ad némi felvilágosítást.

 Sok feldolgozást hallottam már, de amit a Born csinál a Welcome To The Jungle-el, az csoda. Jobban tetszik mint az eredeti, bár egy kicsit elfogult vagyok.

 2001-ben szerintem ezek a fiúk megelőzték a korukat, aztán szétment az egész. Bacsgabi próbálkozott még Cyborn névvel, de csak egy klippet készítettek meg valami demót vagy EP-t, nem tudom.

 A lényeg, hogy itt egy hangulatos lemez, halljátok.

 Get Stoned!!! (Mit takar a Dieselvízió lemezcím?)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr10950583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2009.02.18. 17:14:18

Nagyon kösz!Róluk már meséltél,szal rohadtul kiváncsi vagyok.

nemtombaje 2009.02.20. 07:19:25

A Gn'r tényleg jó...

Rico RokkaRolla · http://stoner.blog.hu/ 2009.02.21. 19:21:25

Köszi. Örülök, hogy tetszik, bár reméltem, hogy a saját számok is bejönnek majd.

Chino the Hero 2012.01.14. 14:29:31

Kár, h. Youtube-on semmit sem találtam a Born 33-tól - azért az szégyen, h. senki nem vette a fáradtságot, h. legalább a "Tiszta hold" klipjét feltöltse. :(

Rico RokkaRolla · http://stoner.blog.hu/ 2012.01.14. 15:25:33

Abban az időben elég trehányak voltunk, mivel megragadtunk minden alkalmat és eszközt, hogy a lehető legmesszebb kerüljünk a rideg valóságtól, szóval a kutya sem tudja, hogy hol lehetnek azok a videók (nekem pl. volt/van valahol egy magnókazim, amin a lemezt megelőző stúdiózást, feldemóztuk egy tálca sör és barátai után az egész lemezt egy délelőtt és nem áll mesze a valóságtól, hogy talán jobb, mint a lemez), amik komolyabb körülményejk között készültek. Azt tudom, hogy hol vannak a koncertvideók, na, abból ha végre megkapom és bedigitalizálom, talán vágatok egy-két klippet.

Chino the Hero 2012.01.15. 15:18:19

Köszi, az jól hangzik! Amúgy azt a bizonyos magnókazettát hallottam én is! :)
süti beállítások módosítása