Default style- Alternative style

Bijola: Welcome To Hondartza


Véletlenül leltem e remek kis stoner bandára. Szerencsés véletlen volt. Egy német zenekarról van szó (megnyugtatásul közlöm: ez nem hallatszik egy árva pillanatig sem) csont ismeretlenk, de weblapjuk azért van, ahol a régebbi cuccaikat is letölthetjük, ingyér', bérmentve, bár azok néhány esetben inkább a "csak gyűjtőknek" kategóriába sorolhatóak.
De nézzük ezt az albumot: A nyitó Smell On Earth lendületes riffjével és kellően nagyívű énekdallamával máris megadja az alaphangulatot. Jól eltalált kedélyes, gázbeletaposós nóta, igazi albumkezdő.  A nagy kedvencem azonban, a blues/rock'n roll  témával indító Bikini című szerzemény. Óóhóóhózós, yeahyeahjezős refrénje feledhetetlen. A füledbe mászik és ott is marad, ahogy kell. Mindösszesen tizenegy nótát találunk a korongon, nem mondom, vannak kevésbé erősre sikeredettek is, de töltelékdalnak azokat sem nevezném.
A hangzás végig tiszta, kellemes és viszonylag arányos is, csalódást ezen a téren sem okoz a Bijola.
Lehet azt is mondani, hogy nem egy világmegváltás ez a lemez, meghogy, "húúúdenemerdeti". (Lehet. Majd megunod és hazamész...) Mindenesetre egy próbát hithű sztónerarcoknak tuti megér. Letöltéshez katt a borítóra.

Get Stoned!

stoner, stonerrock, stoner rock, stoner blog, stonerblog, stonerrock blog, stoner rock blog, stonerrockblog, stoner metal, stonermetal, space rock, spacerock, sludge, sludgerock, sludge rock, southern, southernrock, southern rock, magyar bandák, doom

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr22792008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása